Το μάθημα της μουσικής  εμπεριέχει στοιχεία μουσικοκινητικής και μουσικοθεραπείας. Πραγματοποιείται σε ομαδικό επίπεδο και αυτό συμβάλει στην κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων στην προαγωγή ομαδικών δράσεων.

Σκοπός του μαθήματος είναι:

 1. Η εναρμόνιση του σώματος και του πνεύματος με την μουσική και την κίνηση.
 2. Η επαφή των μαθητών με διάφορα είδη μουσικής.
 3. H ψυχική ισορροπία μέσω της δύναμης που διαθέτει η μουσική.
Μουσική αγωγή ΚΔΗΦ "Μέλισσα"
Χορωδία ΚΔΗΦ Μέλισσα

Η χορωδία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΜΕΛΙΣΣΑ» απαρτίζεται από το σύνολο ατόμων με Νοητική Υστέρηση και σύνοδες αναπηρίες που παρακολουθούν τα ημερήσια προγράμματα του Κέντρου. Άτομα με διαφορετική πάθηση το κάθε ένα συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο. Με τη συμμετοχή του κάθε ωφελούμενου στο χορωδιακό σύνολο επιτυγχάνεται, η ένταξη στην ομάδα, η κοινωνική  προσαρμογή, η ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η ορθοφωνία, ο ρυθμός, ο συγχρονισμός, η καλλιέργεια λόγου  και ένα πλήθος εγκεφαλικών λειτουργιών μνήμης, έκφρασης, κινητικότητας κλπ.

Το εργαστήρι της ζαχαροπλαστικής δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να απασχοληθούν δημιουργικά αφού συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία παραγωγής κουλουριών. Οι ωφελούμενοι εξοικειώνονται και αναλαμβάνουν αρμοδιότητες κατά την παραγωγή αφού πλάθουν, ψήνουν και συσκευάζουν τα κουλουράκια. Τα κουλουράκια που παράγονται είναι  σε 3 γεύσεις, σοκολάτα, σουσάμι και πορτοκάλι.

Εργαστήριο ΚΔΗΦ "Μέλισσα"
computers ΚΔΗΦ "Μέλισσα"

Οι ωφελούμενοι  παρακολουθούν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε καθημερινή βάση.  Εκπαιδεύονται στη χρήση των Η/Υ, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα παρέχονται διαδραστικά  ερεθίσματα. 

Οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται στους βασικούς τομείς της αυτοεξυπηρέτησης και αυτοφροντίδας που στοχεύουν στη βελτίωση δεξιοτήτων σε τομείς όπως η χρήση τουαλέτας, το πλύσιμο χεριών, το βούρτσισμα δοντιών, το χτένισμα, η καθαριότητα στην ένδυση κ.α.

Αυτοεξυπηρέτηση ΚΔΗΦ "Μέλισσα"
Ο χώρος Φυσικοθεραπείας

Η  γυμναστική είναι ενταγμένη στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθώς συμβάλλει  στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, τη κοινωνικοποίηση, την εκτόνωση των εκπαιδευόμενων, όσο και στη διατήρηση ή την ανάπτυξη της φυσικής τους κατάστασης, η οποία συνδέεται άμεσα με την υγεία τους.

Μάθημα Μαγειρικής ΚΔΗΦ "Μέλισσα"

Βασικός στόχος του μαθήματος  είναι η αυτόνομη παρουσία των ωφελούμενων  στην κουζίνα. Αναλυτικότερα, οι Ωφελούμενοι μαθαίνουν:

   • Να  χρησιμοποιούν βασικά κουζινικά σκεύη και τις ηλεκτρικές συσκευές.
   • Να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.
   • Να προετοιμάζουν εύκολα και γρήγορα φαγητά που θα τους προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.
   • Να προμηθεύονται οι ίδιοι τις πρώτες ύλες σε καταστήματα τροφίμων.
   • Να αναπτύξουν τις δεξιότητες της γεύσης και της όσφρησης.
   • Να πλένουν τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούν.
   • Να προετοιμάζουν την τραπεζαρία πριν από κάθε γεύμα.
   • Να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση, το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας.
Skip to content